Тел./Факс: +38(04143)20-2-58
Фінансування лікування ветеранів війни буде здійснюватися за окремою програмою, — Степанов

Фінансування лікування ветеранів війни буде здійснюватися за окремою програмою, — Степанов

4 серпня 2020 на Національному медичному університеті ім. О.О Богомольця відбулася перша нарада МОЗ України з питань діяльності та фінансування госпіталів ветеранів війни в Україні за участю міністра охорони здоров’я Максима Степанова, заступника міністра у справах ветеранів Ігоря Безкаравайна, представника Офісу президента України і керівників госпіталів ветеранів війни.

В ході наради міністр Максим Степанов заявив, що фінансування лікування ветеранів війни буде здійснюватися за окремою програмою. Також міністр повідомив про збільшення фінансування витрат на їх лікування з 1 липня 2020 року. Відповідні кошти в бюджеті є, — зазначив міністр. Зараз в Україні понад 800 тис. Ветеранів, які перебувають на диспансерному обліку, з них -205 000 — це учасники АТО.

11 серпня планується також проведення наради за проектом Плану заходів щодо виконання Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року.

Ректор Національного медичного університету ім. А.А. Богомольця Юрій Кучин зазначає, що такі наради надзвичайно важливі, і те, що вони проходять на базі найбільшого в Україні медичного Університету, свідчить про те, що реалізація будь-яких проектів з надання медичної допомоги починається саме в Університеті, коли він готує відповідні кадри. Тому Університет є важливою складовою у формуванні будь-якої політики з надання медичної професійної допомоги.Источник: https://censor.net.ua/n3211805

Чи Зроби ми в Україні найкраща медицину для наших Захисників — ветеранів Війни?
Сьогодні министр Максим Степанов поставивши це питання перед НСЗУ та керівнікамі госпіталів для ветеранів, якіх є 30 у сфері відповідальності Міністерство охорони здоров’я України . Аджея у процесі реализации програми медичний гарантій дефіціт фінансування ціх закладів ставити около 271 млн грн.

Відновлення здоров’я ветеранів — це Надважливо завдання Нашої держави и української медицини.
«Наша Спільна мета — Збереження спроможної мережі госпіталів ветеранів Війни і їх кадрового потенціалу, розвиток матеріально-технічної бази, Впровадження СУЧАСНИХ медичний технологій, что дозволити Забезпечити наших Захисників доступними та якіснімі медичних послуг», — підкреслів На Западе охорони здоров’я.
За участия Оксана Жолновіч(Офіс Президента України), Ігора Безкаровайного и Всеволода Стеблюка (Міністерство у справах для ветеранів), Андрія Віленського (НСЗУ), Віталія Баранова и Ярослава Кубрака (коордінаційна рада учасников АТО / ООС и волонтерів при Київській ОДА), а такоже керівніків госпіталів Юрія Гріненка ( Український державний медико-соціальний центр ветеранів Війни с. Циблі), Максима Прікупенка (Львів), Наталії Щербини (Вінниця), Андрія Бурачіка (Рівне) Ксенії Возніціної (ДЗ «Лісова поляна» МОЗУ) обговорили и успішній досвід, и проблемні питання Функціонування ветеранськіх госпіталів. Пропонувалі и шляхи їх вирішенню.

Добавить комментарий