Тел./Факс: +38(04143)20-2-58
З нагоди свята до госпіталю завітала вже відома в Україні музична група «ТАШАКОР».                 В Україні 14 березня відзначається День українського добровольця.
Exif_JPEG_420

З нагоди свята до госпіталю завітала вже відома в Україні музична група «ТАШАКОР». В Україні 14 березня відзначається День українського добровольця.

Exif_JPEG_420
Виступ під відкритим небом 15 березня 2019 року.
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420

В Україні 14 березня відзначається День українського добровольця.

День установлений Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості. 

Українські добровольці стали гордістю українського народу та водночас головним болем кремлівських посіпак. Загалом у воєнному конфлікті на сході нашої країни брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них перетворилася на військові частини силових структур, але є й такі, що продовжують залишатися цілком незалежними формуваннями й не підпорядковуються жодному силовому відомству (Добровольчий український корпус (ДУК), ОУН). 

Навесні 2014 року була зафіксована рекордна явка у військкомати країни. Люди приходили самі, не чекаючи на отримання повістки. Інші – чоловіки й жінки, самоорганізувалися в батальйони й вирушили на Схід. Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

Добавить комментарий